Изберете ја вашата земја или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Параграфот започна со графички сензори

Paragraf launches graphene sensors

Тестирано на високо-поле магнетна лабораторија (HFML) на Универзитетот Radboud Nijmegen, GHS-C сензорите за поддршка на магнетни полиња до 30 т и на криогените температури (до 1,5 к).

Сензорите обезбедуваат степен на прецизност што претходно не е постигнато под овие услови, одржувајќи грешки во нелинеарноста на значително помалку од 1% во целиот опсег на мерење.


Трансформативните можности за мерење на магнетното поле на уредите GHS-C се должат на елементите на графин сензорот.



Инхерентната висока електронска мобилност на Graphene директно се преведува во висока способност за чувствителност, која се одржува низ целиот опсег на магнетно поле - изработка на овие уреди многу поедноставни за калибрирање.

Дводимензионалната природа на графинот, исто така, значи висок квалитет, повторливи и прецизни податоци се обезбедени од сензорот GHS-C, без хистерезис и имунитет за во-авионски скитници.

Ова е чекор надвор од конвенционалните сензори за сала кои покажаа асиметрија, произведувајќи различни мерења во зависност од насоката на полето.

Уште предност на опсегот на GHS-C е нивната многу ниска моќност што резултира со дисипација на енергија е во

Примери за соодветни апликации вклучуваат ниска температура Квантна Компјутер, мониторинг на магнет со висока теренска мрежа во мониторинг на МРИ, контрола на полето за фузија, контрола на полето за енергија, акцелератори на честички и други научни и медицински инструменти.

Сензорите, исто така, можат директно да се користат во фундаменталните експерименти за физика., Квантна физика истражување, суперспроводливост и spintronics.

Image: Paragraf - сликата покажува (десно) 37 т магнет се користи за тестирање на GHS-C, со вметната криста и променлива температура внатре и мерењата електроника и систем за ракување со гас (лево)