Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Paragraf lansira senzore grafena

Paragraf launches graphene sensors

Ispitano na visokom polju magnetske laboratorije (HFML) na Radboud University Nijmegen, GHS-C senzori podržavaju rad u magnetskom polju do 30 t i na kriogene temperature (do 1,5 k).

Senzori pružaju stepen tačnosti koji prethodno nije ostvario u tim uvjetima, održavajući nelinearne pogreške u znatno manjem od 1% u cjelokupnom rasponu mjerenja.


Transformativne mogućnosti mjerenja magnetskog polja GHS-C uređaja nastaju zbog elemenata senzora grafikona.



Inherentna visoka pokretljivost elektrona Graphene Direktno se prevodi u veliku sposobnost osjetljivosti, koja se održava u cijelom rasponu magnetskog polja - čineći ove uređaje daleko jednostavnijim za kalibraciju.

Dvodimenzionalna priroda grafena znači i visokokvalitetni, ponovljivi i precizni podaci pružaju senzor GHS-C, bez histereze i imuniteta za polja za ludrave i imunitet.

Ovo je korak izvan konvencionalnih senzora sala koji su pokazali asimetriju, proizvodeći različita mjerenja ovisno o smjeru polja.

Daljnja prednost GHS-C raspona je njihov vrlo nizak rad napajanja što rezultira disipacijom snage je u

Primjeri odgovarajućih aplikacija uključuju kvantni računar sa niskim temperaturama, visoko poljski magnet monitoring u sljedećoj generaciji MRI sustavi, fuzijsku energetsku kontrolu energije, akceleratori čestica i druge naučne i medicinske instrumente.

Senzori se mogu izravno koristiti u temeljnim eksperimentima fizike E.G., kvantna fizika istraživanja, superprovodljivost i špitroniku.

Slika - Slika prikazuje (s desne strane) 37 T magnet koji se koristi za testiranje GHS-C, sa kriostatom i promenljivom temperaturom umetnutom unutrašnjom i mjerenim sistemom za rukovanje plinom (lijevo)