Изберете ја вашата земја или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Сензорот за вртежен момент со посебна глава на сензори добива тесни места

Sensor-Technology-separate-head-torque-sensor

"Ова има две предности", според компанијата Оксфордшир: "Чувствителната глава може да се вклопи во многу затворени простори, а електрониката може да се наоѓа во позиција каде што се заштитени од физичко оштетување, прашина, нечистотија, влага и електромагнетни сили. "

TORQSENES SGR530 и SGR540 работат на истиот четири елементарски вирусниот мост мост принцип како SGR510 и SGR520 опсези - воведени во 2020 година како наследник на нејзиниот претходен површински акустичен бран RWT тип.


Големини на вратило се движат од 6 до 75mm и целосни скали од 1nm до 13.000m.



Четири индивидуални мерачи за дамки се прикачени на погонската оска, секоја мерна девијација во друга насока како што ротира под оптоварување. Електроника собира читања од сите четири мерачи и го пресметува вртежниот момент. Мерач позиционирање компензира за надворешни сили, како што се свиткување моменти.

Сигналите добиваат од ротирачкото вратило до статичната електроника преку радио-фреквенции безжични пик-ап

"Предности вклучуваат 400% механички преоптоварување

Точноста е ± 0,1% и резолуција ± 0.01% од целосна скала. Моќта може да се испорача помеѓу 12 и 32Vdc.

SGR53X и SGR54X нудат различни опции за интерфејс меѓу аналоген напон, аналогна струја, RS232, USB, CANBUS и Ethernet.

Додека некои верзии само излегуваат вртежен момент, други испорачани пулсирања на брзината (60pulse / Rev) или информации за напојување. Се планираат 360pulse / rev верзии.

Новиот опсег е дизајниран за прецизно да ги следи минливи вртежен момент.

"Еден скок може да укаже на велат дека погрешен износ на состојка која се додава во соединение или над-големина работно парче, од кои може да влијае на квалитетот на производот", според портпаролот на компанијата, Марк Ингам. "Серија шила веројатно ќе ги предложи почетоците на проблемот во машинеријата, така што нивната детекција им дава на фабричките инженери рано предупредување".

Софтверот вклучува TorQView и интеграција со LabView виртуелни инструменти.

Страницата SGR530 и SGR540 е тука