Изберете ја вашата земја или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

"Најмалиот сензор за позиција на синус-косинус

Allegro A33230 3d Hall sensor

Наречен A33230, тоа доаѓа во 3 x 2,9 x 1mm 5pin sot23-w пакет.

Иако умираат внатре е во состојба да се почувствува во три ортогонални димензии, има две сигнални патеки и уреди се фабрика програмирани во смисла само во пар димензии: xy, xz или yz. Исто така фабрички програмирани е избор на чувствителност: 300 или 1.000gauss целосна скала.


Надворешната сродна пресметка може да се користи за да се претвори уредот во аголен сензор, извлече аголни информации кога два канали се користат за обезбедување на синус и косинус на применетата магнетно поле.



Allegro A33230 3d Hall sensor orientation

"ИЦ вклучува елементи на вертикални и плански сали со сензори кои се ортогонални еден на друг, обезбедувајќи 90 ° фазно одвојување. Оваа фаза поделба е инхерентно независна од растојанието на магнетскиот пол и воздушен јаз ", рече Алегро.

Секоја патека на сигналот вклучува: сензор, засилувач на предниот дел, филтер за анти-алиасинг, филтер за филтер и излез.

Излезниот напон на евиденција е половина VCC, а типичната добивка е 1.2MV / g за опцијата 1.000g и 3.6MV / G за опцијата од 300g. Типичен канал неусогласеност е ± 3%, со ± 1% не-ортогоналност.

Операцијата е преку -40 до 150 ° C и 4,5 до 5.5V. Потрошувачката е обично 7ma (10mA max), и пропусниот опсег е ~ 50khz.

Апликациите се предвидени во фабрички роботики, бришачите на шофершајбната и моторите во кабината.

Страницата A33230 е тука