Изберете ја вашата земја или регион.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Ниско-бучава едно-оската акцелеометри за индустриска и инерцијална употреба

Silicon Designs 1525 Low G Series accelerometers

Модел 1525 акцелерометрите доаѓаат во ± 2, 5, 10, 25 и 50g верзии, и се насочени кон ниска фреквенција (вклучувајќи сеизмички) вибрации и забрзување мерења во инерцијални и индустриски апликации: "особено каде што висока повторливост, низок шум и максимум Стабилност се потребни ", според компанијата. "Клучните функции за разликување вклучуваат стабилност на пристрасност, нула вкрстена спојка со дизајн, и алан варијации од 5μg." - вториот типичен број од ± 2G верзијата.

Внатре е смисла елемент, смисла засилувач, температурен сензор и A ± 4.0V диференцијален аналоген излез фаза. Пакетите се херметички запечатени во пакетот за површински монтирање на Nogn Netrogen JLCC, со горниот и долниот површински сериски број означени за следливост. Секоја единица доаѓа со тест лист за калибрација која покажува измерена пристрасност, фактор на скала, линеарност, работна струја и фреквентен одзив.


Операцијата е над -40 до + 85 ° C.



За дополнителни информации за моделот 1525 Low-G серија, или други MEMS DC акцелерометар технологии понудени од страна на силиконски дизајни, ве молиме посетете www.silicondesigns.com.

Печата за производ од 1525 година е тука, а податочниот лист е тука

Работно од 1983 година, Силиконските дизајни се наоѓаат во близина на Сиетл, Вашингтон. Тоа го прави чипс и модули за акцелерометар, и има производство во куќа. Сите производство е во рамките на САД, и има ISO9001: 2015 сертифицирани системи за управување со квалитет.