Izaberite svoju zemlju ili region.

EnglishFrançaispolskiSlovenija한국의DeutschSvenskaSlovenskáMagyarországItaliaहिंदीрусскийTiếng ViệtSuomiespañolKongeriketPortuguêsภาษาไทยБългарски езикromânescČeštinaGaeilgeעִבְרִיתالعربيةPilipinoDanskMelayuIndonesiaHrvatskaفارسیNederland繁体中文Türk diliΕλλάδαRepublika e ShqipërisëአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьíslenskaBosnaAfrikaansIsiXhosaisiZuluCambodiaსაქართველოҚазақшаAyitiHausaКыргыз тилиGalegoCatalàCorsaKurdîLatviešuພາສາລາວlietuviųLëtzebuergeschmalaɡasʲМакедонскиMaoriМонголулсবাংলা ভাষারမြန်မာनेपालीپښتوChicheŵaCрпскиSesothoසිංහලKiswahiliТоҷикӣاردوУкраїнаO'zbekગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaதமிழ் மொழி

Senzor zakretnog momenta sa zasebnom osjetljivom glavom ulazi u uska mjesta

Sensor-Technology-separate-head-torque-sensor

"Ovo ima dvije prednosti," Prema kompaniji Oxfordshire: "Senzorna glava može se uklopiti u vrlo zatvorene prostore, a elektronika se može nalaziti u položaju na kojem su zaštićeni od fizičke štete, prašine, prljavštine, vlage i elektromagnetskih snaga. "

TorqSense SGR530 i SGR540 djeluju na istim principu mosta za četiri elementa za naprezanje kao što je kompanija SGR510 i SGR520 - uvedena u 2020. kao nasljednik ranijih vrsta akustičnog talasa RWT.


Veličine osovine se kreću od 6 do 75 mm i pune vage od 1nm do 13.000nm.



Četiri pojedinačna mjerača za mrlje pričvršćene su na pogonsko vratilo, a svaki mjerni odbojnik u različitom smjeru dok se okreće pod opterećenjem. Elektronika prikuplja čitanja iz svih četiri mjerača i izračunava moment. Pozicioniranje mjerača kompenzira vanjskim silama kao što su momenti savijanja.

Signali Dobivanje od rotirajućeg osovine do statičke elektronike putem radiofrekventnih bežičnih pikapa, a ne klizni prstenovi - mikrokontroler u montiranom rotoru, pokreće se kroz induktivnu zavojnicu, mjeri prometnice i prenosi digitalne vrijednosti kroz isti zavojnicu.

"Prednosti uključuju 400% ograničenje mehaničkog preopterećenja, s preciznim mjerenjem zakretnog momenta čak i na ovim ekstremima i multipoint kalibracijom za uklanjanje grešaka linearnosti unutar senzora," prema riječima kompanije.

Točnost je ± 0,1% i rezolucija ± 0,01% pune razmjere. Moć se može isporučiti između 12 i 32VDC.

SGR53X i SGR54X nude različite mogućnosti sučelja među analognim naponom, analognim strujom, RS232, USB, CANBUS i Ethernet.

Dok neke verzije samo izlazni obrtni moment, drugi isporučuju pulse brzine (60pulse / rev) ili napajanja. Planirano je 360Pulse / Verzije REV.

Novi asortiman dizajniran je tako da precizno prati prolazne šiljke zakretnog momenta.

"Jedan spiks mogao bi ukazivati ​​na kažu da se pogrešan iznos sastojka dodaje u spoj ili prekomjerni radni komad, koji mogu utjecati na kvalitetu proizvoda," Prema glasnogovorniku kompanije Mark Ingham. "Serija šiljaka verovatno bi sugerirala početke problema u mašini, tako da njihovo otkrivanje daje inženjerima biljcima rano upozorenje."

Softver uključuje Torqview i integraciju s labview virtualnim instrumentima.

Stranica proizvoda SGR530 i SGR540 je ovdje